Pau Silenci Natura
white_30.png
logo-mascalliques-2-trans.png

Mas Casalliques

Situation

Casalliques està situada al terme municipal de Rupit i Pruit, comarca d’Osona.És una antiga masoveria d’El Llorà, la finca ramadera que l’envolta.

 L’entorn, enmig de la natura, a 900mts d'alçada, allunyat dels sorolls de la ciutat, contribueix al benestar i la salut.

 Es un espai de pau i tranquil·litat on poder sentir i viure el silenci que ens convida a mirar cap en dins, retrobant la nostra essència.

 Ideal com a punt de partida per fer passejades per indrets d’una bellesa natural espectacular o per visitar el poble de Rupit, d’un gran interès turístic.

 L’absència total de contaminació lumínica converteix a Casalliques en un espai privilegiat per la contemplació del cel durant la nit.

 

History

La primera aparició de Casalliques es remunta a documents del segle XII, com el mateix poble de Rupit i Pruït. Després d’algun període d’abandonament, el Mas es reconstrueix sobre les runes existents i esdevé masoveria de la casa pairal ”El Llorà”, propietat de la família Tecla Sala. De construcció humil, s’utilitzava per guardar el bestiar i la palla, així com a residència dels masovers. Va estar deshabitada durant els anys 60 i els últims propietaris la van rehabilitar adaptant-la com a residència de cap de setmana.

 Actualment, l’hem reformada exteriorment, descobrint les seves antigues façanes de pedra i deixant a la vista antics portals i petites finestres tapiades per les reformes fetes en diferents períodes. Una aposta per mantenir la seva essència i conservar la seva història, que Casalliques ens retorna revelant-nos els seus secrets amagats durant anys.

The garden

El jardi que envolta Casalliques es pla i arbrat, en mitg de prats de la finca ramadera i amb vistes espectaculars, d'una banda el magestuos Cabrares i de l'altre els Pirineus

Ideal per pendre el sol o descansar en les comodes amaques o petant la xerrada a l’ombra dels arbres o sota el cel estelat.

Environment and activitis

L’entorn convida a fer passejades per gaudir d’un paisatge incomparable. Visitar el poble de Rupit, fer una excursió des del Mas fins al Salt de Sallent. Visitar la Roca Foradada, la Fageda d’en Jordà, endinsar-se per la Ruta del Bandoler, fer excursions naturalistes guiades*, gaudir de la gastronomia autòctona. 

*veieu enllaços Rupit viu